LA RIERA DE GAIÀ (Tarragonès)

Carrer Sant Joan 64
Telèfon: 977 65 54 02 - 657 897 097
Mail: juditmasia@gmail.com
www.restaurantmasiaera.com

La Masia de l’Era és un restaurant situat al bell cor de la petita població de La Riera de Gaià, a pocs quilòmetres de la costa Tarragonina.El restaurant,és una masia pairal, que té més de dos-cents anys i, convenientment arreglada,s'ha convertit en un restaurant de cuina catalana.

Entre les elaboracions que destaquen de la seva tasca podem esmentar l’escudella catalana,els canalons, els peus de porc amb cargols o a la brasa, l’amanida del "Xef" (una varietat d’amanides amb bacó, formatge tebi de cabra, panses i pinyons),la tèbia de carxofes amb pernil de glà i foie, la mitjana de vedella feta a la brasa,els cargols a la llauna, l'ànec amb prunes o el bacallà a la musolina d’all i oli... durant la temporada podeu gaudir d'una bona calçotada en companyia d'amics, familiars o amb la parella i com a postres,podem esmentar la crema catalana,la mousse de mató amb poma, profiterols casolans amb xocolata calenta o unes pomes al forn farcides de fruits secs amb crema catalana cremada, entre d’altres.

La cuina és, doncs, casolana i catalana, tradicional i típica de masia.

L'entrada a l'establiment dóna a un pati amb una fonteta de decoració, que a l'hivern s'aprofita per servir les calçotades i a l'estiu és ideal com a terrassa. La masia conserva la seva gran portalada antiga, dins la decoració és rústica i les parets de pedra. A la planta baixa hi ha dos menjadors petits i la barra del bar on també s’hi serveixen esmorzars i cafès durant tot el dia. Al pis del mig disposem de dos menjadors privats amb una capacitat d’unes 10 persones per a cada menjador i d’un menjador central ideal per a grups d’entre 15 i 20 persones. La tercera planta denominada com "la golfa" està habilitada per a cel·lebracions com comunions, batejos i casaments amb una capacitat aproximada d'una setantena de persones. La direcció dels menjadors corre al càrrec de Judit Mestres que té una experiència de més de 10 anys en el gremi de la restauració i l'avantatge d’haver treballat en coneguts restaurants de Tarragona on poc a poc va anar adquirint coneixements i gràcies a ells dia a dia pot dur a terme.

La vinacoteca de la Masia, una peça clau dels menús culinaris, està dirigida per la mateixa família, que té cura de la cava, amb diferents D.O. El vi de la casa és el Raïmat Abadia.
A les taules de La Masia de l'Era sempre ha estat fàcil trobar-hi gent popular i famosa de la ràdio, la televisió i el cinema, que ténen cases properes a La Riera. El secret no ha estat altre que una bona cuina tradicional a uns preus molt raonables, en un ambient agradable. La direcció vol continuar per aquest mateix camí, de la mà de Judit Mestres.
Us hi esperem a tots!

Dades Local

Propietari-Direcció: Josep Mª Mestres

Xef de Cuina: Josep Mª Mestres

ESPECIALITATS:

L’escudella catalana, l’amanida del xef Pep, filet de vedella amb foie, cargols a la llauna, tota mena de carns a la brasa, peus de porc amb cargols, ànec amb prunes, llenguado farcit de gambes amb salsa d'ametlles,bacallà a la llauna o a la musolina d'all i oli. Les calçotades típiques Vallenques en temporada. Com a postres tenim la mousse de mató amb poma, pomes farcides de fruits secs amb crema catalana cremada i un gran assortiment de pastissos de la casa.

Altres dades

Capacitat per a 200 persones. Obert de dilluns a diumenge. A l'estiu també obrim a les nits a partir del dimecres i fins al dissabte ( ambdós inclosos).